WEDSTRIJD Pibo Tongeren - Real Noorderwijk  3 - 4  (1-1)

DATUM 11-03-2011  21:45

DOELPUNTEN

VERSLAG Noorderwijk trok vorige vrijdag naar Tongeren, een ploeg die nog niet helemaal zeker is van behoud en was eind december nog op een diefje komen winnen in de Sporta arena. Dit keer was Pibo een maatje te klein want het Noorderwijk sinds Nieuwjaar is, op de miserabele match tegen Bocholt na, aan een sterke reeks bezig en zit sindsdien aan een reeks van 13 op 18. Toch kwam de thuisploeg snel op voorsprong (2e minuut via Muls) maar Plompen trapte een minuutje later al op de paal. Real speelde weinig agressief en zonder druk op bal en tegestrevers. De eerste fout van de bezoekers noteerden we pas in minuut negen. Na elf minuten toch een mooie combinatie tussen Tim Wagemans en Azzimani en die laatste kon gelijkmaken (1 – 1). Op het kwartier een vrije trap van opnieuw Wagemans maar Kevin Van der Auwera trap de open kans net naast. Real is de betere ploeg maar is blij dat keeper Nevelsteen wakker is op een zeldzame tegenstoot van Pibo.

Na de pauze gaat het spel mooi op en neer met kansen aan beide zijden met nu wel een gretig Real en een doelpunt van topschutter Khalid, die deze week zijn contract heeft verlengd met nog een jaar. (1 – 2). De kwetsuur van 99 voudig rode duivel Bart Michiels gooit even roet in het eten maar vijf minuten voor het einde speelt Troonbeeckx perfect in op Khalid en een ogenschijnlijk geruststellende 1 – 3 op het bord. Niet zo echter want diezelfde Troonbeeckx krijgt kort daarop rood voor handspel en Muls trapt de penalty keihard binnen en geeft de thuisploeg weer hoop (2 – 3) met nog vier minuten op de klok. Tongeren speelt zijn laatste minuten met een vliegende keeper maar een slimme Plompen maakt de thuisploeg af en zet de 2 – 4 op het bord. Jacobs zorgt alsnog voor een 3 – 4 in de slotseconde maar daar blijft het bij. Verdiende overwinning voor Noorderwijk dat zijn goede reeks verder zet en volgende week op een vervolg rekent tegen Schoten.

Noorderwijkse speelde met Witvrouwen, Nevelsteen, Michiels, Plompen, Hermans, Troonbeeckx, Khalid Ait Salah, Van der Auwera, Wagemans en Azzimani.